Vila Corabia Predeal
Despre spatiile de cazare
spatii de cazare
ce altceva ar mai trebuii sa stii

Vila, având două nivele, dispune de 2 apartamente, 9 camere duble, 3 camere duble cu canapea şi 3 camere single însumând un maxim de 44 de locuri, precum şi de o bucătărie alăturată unei sufragerii cu 24 de locuri.
Camerele duble au dormitoare cu paturi matrimoniale şi săli de baie cu toalete, lavoare şi căzi pentru duş.
Camerele single au dormitoare cu somiere şi săli de baie cu toalete, lavoare şi căzi pentru duş.

tarife camera
tip camera
Single
Single
Dubla
Dubla cu canapea
Apartament
tarif
45 lei (1 persoana/noapte)
50 lei (2 persoana/noapte)
70 lei /noapte
85 lei /noapte
100 lei /noapte
verifica disponibilitatea

* Tarifele sunt valabile pentru membrii de sindicat şi pensionarii din învăţământ, cât şi pentru soţ / soţie / copiii în întreţinere ai acestora. Pentru detalii şi rezervări puteţi contacta serviciul secretariat, la unul din numerele de telefon: 0241617022 / 0341803557 / 0341803558.
despre noi
vila corabia - predeal

Cu peste 70 de ani, mai exact în 1930, la Judecătoria mixtă Câmpina se autentificau documentele de vânzare-cumpărare ale unui teren aflat în comuna Predeal. Vânzătorul era Gheorghe Gh. Ştefănescu iar cumpărătorul era Asociaţia Corpului Didactic Primar din Judeţul Constanţa (după unele documente) sau Asociaţia Învăţătorilor din Judeţul Constanţa (după alte documente) dar în realitate una şi aceeaşi instituţie.

 

La scurt timp, Eugen Peternelli, antreprenorul selecţionat din cele şapte oferte prezentate la licitaţie, începe lucrările de construire a unei vile cu destinaţie de odihnă pentru corpul didactic din Constanţa – Căminul Învăţătorilor Constănţeni din Predeal. După finalizarea construcției, imobilul este închiriat, pentru un an, Ministerului Instrucţiunii, al Cultelor şi Artelor pentru funcţionarea Şcolii normale de fete din Predeal. După instaurarea regimului comunist imobilul trece în proprietatea statului fiind administrat de Oficiul Naţional de Turism Carpaţi (O.J.T. Braşov). Când şi cum i s-a atribuit denumirea de Vila Corabia – este o întrebare al cărei răspuns se pierde în negura vremurilor apuse.

 

După evenimentele din decembrie 1989 vila intră în administrarea S.C.Predeal S.A. În 2006, după un proces îndelungat care a depăşit patru ani, este retrocedată Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, ca unic continuator în drepturi al vechii Asociaţii a Învăţătorilor. A fost însă nevoie de alţi ani pentru intrarea în posesie efectivă cât şi pentru lucrările de reabilitare ale clădirii aflate într-o stare de degradare avansată.

 

În toamna anului 2010, au fost încheiate pregătirile necesare pentru intrarea Vilei Corabia în circuitul turistic intern (pentru personalul din învăţământ, membrii sindicatului nostru). Acum ea se prezintă ca o construcţie atrăgătoare, cu iz arhaic dar decorată în culori vesele, care oferă condiţii de cazare ca ale unui hotel de 2-3 stele, cu un interior înnoit, intim şi curat în cele 15 camere şi 2 apartamente. Frumuseţea zonei, obiectivele turistice pentru drumeţii şi obiectivele  care oferă condiţii pentru practicarea jocurilor de iarnă, aerul curat şi sănătos, impresiile deosebit de favorabile ale celor care au fost cazaţi de la deschidere şi până în prezent  sunt tot atâtea motive pentru un sejur garantat reuşit 

De vizitat în Predeal – Orașul celor patru anotimpuri !

 

            Predealul este orașul situat la cea mai înaltă atitudine din România (între 1030 și 1110 m), în centrul României, pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi; coordonatele sale: latitudine 45°31´38´´ N, longitudine 25°34´24´´ E; a devenit autonom în 1912, când s-a desprins de Azuga, pentru ca mai târziu, în perioada comunistă, să fie reunit sub regiunea Brașov. Este un important centru pentru pasionații de călătorii montane și alpinism, localitatea fiind delimitată de trei masive muntoase: Postăvarul, Piatra-Mare și Bucegi.

Cele mai importante obiective turistice în Predeal sunt:

  • Vila Mareșalului Ion Antonescu, aflată în zona Cioplea, bulevardul Libertății, 90; arhitect Horia Clejan;
  • Statuia Eroului-Poet Mihail Săulescu (sculptor Oscar Han), aflată la intrarea dinspre Brasov;
  • Grupul statuar Apărătorii Predealului (sculptor Constantin Baraschi, 1995), aflat pe strada Mihail Săulescu, în fața Gării Predeal; ridicat întru cinstirea eroilor căzuți în Primul Război Mondial;
  • Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, aflată în centrul orașului, vizavi de gara Predeal; clădire impunătoare și reprezentativă pentru întreaga arhitectură religioasă din Valea Prahovei, biserica este proiectată în stil montan, un stil nou pentru arhitectura clasică bisericească;
  • Manastirea Predeal și cimitirul său; ctitorită în anul 1774, cu biserica de lemn având hramul Sfântul Nicolae (1788), cu picturi murale interioare originare și cu biserica Nașterea Maicii Domnului (1819); se afla la ieșirea dinspre Predeal spre București, pe partea dreaptă;
  • Cimitirul eroilor din Valea Râșnoavei, unde își dorm somnul de veci numeroși eroi ai neamului nostru, căzuți în luptele de la Predeal între 4 - 25 septembrie 1916;
  •  Cimitirul eroilor din Timișul de Sus;
  • Biserica „Sfântul Pantelimon” din Timisu de Sus, o bijuterie din lemn a credincioșilor ortodocși; 
  •  

Pârtiile de schi din Predeal:

Pârtia Cocoșul (2250 metri, dificultate medie);

Pârtia Clăbucet (2100 metri, dificultate medie);

Pârtia Subteleferic (1200 metri, dificultate crescută);

Pârtia Clăbucet sosire (800 metri, dificultate scăzută, cu iluminare și zăpadă artificială);

Pârtia Clăbucet variantă (790 metri, dificultate scăzută, cu zăpadă artificială);

Pârtia Pârâul Rece (520 metri, dificultate medie);

Pârtia Cioplea (200 metri, dificultate medie);

Pârtia Gârbova (900 metri, dificultate scăzută);

Pârtia Poliștoaca Fond (2500 metri, dificultate medie);

Pârtia Trei Brazi (300 metri, dificultate scăzută).

 

Principalele elemente de cadru natural în Predeal:

Traseul montan Predeal – Cioplea – Cabana Susai;

Traseu montan Valea Râșnoavei – Vârful Fitifoiu – Predeal;

Prăpastia Ursului (din Timișu de Jos);

Cheile/canionul și cascada Șapte Scări (din Timișu de Jos);

Cascada Tamina și Cheile Taminei (masivul Piatra Mare, pe Valea  Pârâului Piatra Mică,  Timisu de Sus).

  • În fiecare an, în luna mai sunt organizate evenimente dintre cele mai interesante și diverse destinate sărbătoririi Zilelor Predealului.
tarife camera
tip camera
Single
Single
Dubla
Dubla cu canapea
Apartament
tarif
45 lei (1 persoana/noapte)
50 lei (2 persoana/noapte)
70 lei /noapte
85 lei /noapte
100 lei /noapte
verifica disponibilitatea

* Tarifele sunt valabile pentru membrii de sindicat şi pensionarii din învăţământ, cât şi pentru soţ / soţie / copiii în întreţinere ai acestora. Pentru detalii şi rezervări puteţi contacta serviciul secretariat, la unul din numerele de telefon: 0241617022 / 0341803557 / 0341803558.
Repere Geografice
Cum ajungi la noi

Vila Corabia este situată în staţiunea Predeal, staţiune amplasată între masivele muntoase Bucegi, Postăvaru, Piatra Mare şi Clăbucet, la o altitudine de 1030m, o zonă specific alpină, cu aer nepoluat, puternic ozonat, unde verile sunt răcoroase iar iernile friguroase şi bogate în zăpadă. Vila se află pe strada Libertăţii,  care porneşte din drumul european E 60, în apropierea gării şi urcă spre vârful Cioplea.

 

Turiştii se pot bucura de o diversitate de puncte de atracţie: 8 pârtii de schi, trasee montane pentru drumeţii, pentru ATV-uri, Canionul Şapte Scări, Cascada Tamina, Peştera de gheaţă, Cheile Râşnoavei, Mănăstirea Sf. Nicolae, Mănăstirea romano-catolică Timişul de Jos, Biserica ortodoxă Sf. Constantin şi Elena, Capela romano-catolică Timişul de Jos şi multe alte obiective de interes turistic.

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.